Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Region Kronobergs vaccinsamordnare Lena Andersson Nazzal säger att det är svårt att planera när förutsättningarna ändras. Foto: TT/Region Kronoberg

80-talister bokar upp sig på vaccintider – Region Kronoberg:”Vi är besvikna”

Uppdaterad
Publicerad

Personer födda på 80-talet, som inte ingår i någon av de aktuella faserna eller tillhör riskgrupp har bokat in sig för covidvaccinering i Kronoberg. De har kunnat boka sig på en tid då systemet inte är åldersspärrat. Nu uppmanar regionen dessa personer att avboka sina tider.

– Vi litar på att man följer den rekommendation som är, de som har gjort fel: snälla avboka!, säger vaccinsamordnare Lena Andersson Nazzal.

Hon förklarar att bokningssidorna som ligger uppe på 1177.se inte är spärrade utifrån ålder, utan de är baserade på tillit till invånarna.

– Vi är besvikna över det här. Det är jätteviktigt att man respekterar de som behöver sitt vaccin nu och inte går förbi vaccinationskön.

”Riskerar att gå dit i onödan”

Region Kronoberg har inte ännu någon plan för hur man ska hantera ”fuskbokarna” men enligt Lena Andersson Nazzal kan det bli möjligt att avvisa dessa på plats vid vaccinationstillfället.

– Det kan bli möjligt att vi avvisar dem på plats och att de riskerar att gå dit i onödan. Men vi har inte bestämt något ännu, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet