Arkivbild på en biosalong. Foto: Dan Hansson/TT

Biograf i Hovmantorp får kvarts miljon till ny projektor

Uppdaterad
Publicerad

Folkbiografen i Hovmantorp tilldelas 264.000 kronor i bidrag av Svenska Filminstitutet för att bland annat utveckla biografens roll som kulturell mötesplats. Även Lagan Biografer får stödpengar.

Sju svenska biografer beviljas totalt drygt 1,2 miljoner kronor i upprustningsstöd av Svenska Filminstitutet. Pengarna ska utveckla rollen som kulturell mötesplats, öka antalet biobesök och stimulera kommunens engagemang i biografens framtid.

264.000 kronor går till Folkbiografen i Hovmantorp, som med hjälp av ytterligare bidrag från bland annat Sparbanksstiftelsen och Lessebo kommun nu kan köpa in egen teknik som tidigare fått delas med biosalongerna i Kosta och Skruv.

– Detta betyder att vi kan köpa in egen projektor och börja visa bio kontinuerligt, säger Håkan Henriksson vid Hovmantorp Folkets Hus.

Lagan Biografer, som har biosalonger i Markaryd, Ljungby och Laholm, beviljas stöd på 28.000 kronor för projektarbetet Svenska Filmdagarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.