John Lundviks föräldrar ska för fjärde gången få se sin son i Melodifestivalen. Foto: TT/privat

John Lundviks föräldrar inför finalen: ”Han är redan en vinnare”

Uppdaterad
Publicerad

I veckan har Johns mamma Jane Lundvik varit orolig för att han ska åka på någon förkylning. Men nu känns det lugnare och i kväll kommer föräldrarna att njuta av sonens framträdande på plats.

Det blir inte förrän på efterfesten som föräldrarna Jane och Johan Lundvik får träffa sin son i kväll. ”Enligt schemat kommer han dit 00:20” berättar Jane på telefon. Hon är taggad inför kvällens final av Melodifestivalen.

– Det ska bli spännande. Jag såg John på tv just och han säger också att det är en sak att vara förhandstippad och en annan att vinna. Media säger att det är den bästa låten – men det är ju inte de som röstar, säger Jane Lundvik.

Melodifestivalen 2019

Blir du besviken om han inte vinner?

– John är ju en vinnarskalle. Å andra sidan har han fått mycket uppmärksamhet och cred för den resa han gjort. Så även om han inte vinner tävlingen så tror jag att han vunnit mycket ändå. Han kan ju fortsätta med jobbet.

Jane och Johan är luttrade mello-föräldrar. De har varit med i Karlstad, i Lidköping och på Friends arena förra året.

Så ni är inte nervösa?

– Jag har varit nervös i veckan för förkylningar och sådant där. John är ju småbarnspappa och varje gång vi träffar barnen så blir vi sjuka. Men nu lät han helt okej i teve.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2019

Mer i ämnet