Magnus Axelsson, vd för Lackeby products. Foto: SVT

Vd:n i chock: ”Vi försökte släcka branden men tappade kontroll”

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen spreds giftig rök över centrala Kalmar efter en brand inne i Lackeby products industrilokal. ”Vi försökte själva släcka branden men tappade kontroll”, säger Magnus Axelsson, vd Lackeby products.

Företaget Lackeby products (tidigare Läckeby water) arbetar i dag med resurseffektiv energiåtervinning och återvinning av avloppsvatten.

– Det tog fyr i ett betbad av salpeter- och floursyra som vi använder när vi svetsar rostfritt material. Vi hade två killar från personalen som försökte släcka branden med pulversläckare. De trodde att de fick kontroll men det tog fyr igen, säger vd Magnus Axelsson.

Brand i industrilokal i Kalmar

Hade säkerhetskontroll förra veckan

Varför branden startade vet vd:n inte, men han är ändå lättad över att ingen person har kommit till skada.

– Vi har ett 40-tal anställda och som tur var blev ingen skadad, än så länge i alla fall. Det har blivit en hel del rökskador invändigt men det verkar som branden koncentrerats till ett hörn.

Så sent som i förra veckan hade ett säkerhetsbolag en genomgång av lokalerna.

– De sa inte det skulle kunna börja brinna, men det kunde det tydligen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brand i industrilokal i Kalmar

Mer i ämnet