Förhandling mot mannen bakom blufföretaget Jusab

Uppdaterad
Publicerad

På fredag kommer tingsrättens beslut om eventuell personlig konkurs efter förhandlingen i Växjö tingsrätt i dag.

Den 44-årige mannen som står bakom blufföretaget Jusab och som lurade människor i Växjö att de hade fått jobb kom inte till dagens konkursförhandling.

Det är en person som blev anställd på Jusab som begärt honom i personlig konkurs för att kunna få del av den statliga lönegarantin. Konkursförhandlingen mot 44-åringen har tidigare fått ställas in ett par gånger eftersom tingsrätten inte fått tag på mannen.

Jobbluffen i Växjö

Beslut på fredag

Inför onsdagen hade 44-åringen kallats på så sätt att förhandlingar skulle kunna hållas även om han inte dök upp. Och inte heller den här gången var han på plats.

Ordförande i tingsrätten meddelade efter förhandlingarna att ett beslut i konkursfrågan kommer på fredag.

Det har även hållits en förhandling tidigare om att försätta 44-åringen i personlig konkurs, där en annan person var målsägande. Då kom tingsrätten fram till att 44-åringen inte kunde försättas i personlig konkurs eftersom han inte kunde ses som arbetsgivare till personen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Jobbluffen i Växjö

Mer i ämnet