Förhandlingar med ny ägare pågår

Publicerad

Rykten surrar och alla hoppas att det kommer en ny ägare snart.

Allt fler hoppas att en ny aktör skall ta över glasproduktionen i Orrefors. Det ryktas om att en ny aktör med stor plånbok är på väg att ta över glasproduktionen i Orrefors.

En låga av hopp har tänts hos dem som arbetar där. New Wave group har tydligt uttalat att man inte har något intresse i att driva produktionen vidare i Orrefors. Men förhandlingar med en ny intressent har pågått under en längre tid.

Glasbruket i Orrefors

Politikerna informerade

Marcus Lund (S) kommunalråd i Nybro Kommun vet läget, men tycker att det är företagets sak att informera.

– Torsten Jansson och New Wave group har aldrig hymlat med att man inte vill driva produktionen, men jag tror att det ligger i allas intresse att bevara produktion i Orrefors, säger Marcus Lund.

–  Det skulle betyda oerhört mycket för samhället och turismen, säger IF metalls orförande Peter Danielsson.

Facket får inga svar

Just nu arbetar 23 personer i produktionen vid Orrefors Glasbruk. Peter Danielsson menar om det här stämmer bör minst åtta nya medarbetare anställas, ett skift till helt enkelt, för att produktionen skall bli riktigt lönsam.

– Vi försökte i går att få klarhet i hur den nya aktören kan se ut, och vad som egentligen är på gång. Men vi får inga svar, säger Peter Danielsson.

Smålandsnytt har sökt representanter från New Wave group men inte lyckats få något svar.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Glasbruket i Orrefors

Mer i ämnet