Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ghaleb Sulaiman jobbar på ett apotek i Kalmar. I videon berättar han om hur intresset för snabbtester ökat senaste veckorna. Foto: Hamed Ubaidi-Karlsson

Försäljning av handsprit minskar – men försäljning av snabbtester ökar

Uppdaterad
Publicerad

SVT Nyheter Småland har varit i kontakt med flera apotek som vittnar om att försäljningen av handsprit minskar. Enligt apoteken ökar däremot försäljningen av snabbtester för covid-19. 

Innan restriktionerna släpptes var efterfrågan på handsprit hög men nu under sommaren verkar efterfrågan ha minskat. Samtidigt har försäljningen av snabbtester för covid-19 ökat sedan i mitten av juli. Det berättar flera apotek som SVT Nyheter Småland varit i kontakt med.

– Jag tror att det beror på resandet. Folk köper snabbtester innan de reser och när de kommer tillbaka, säger Ghaleb Sulaiman, assistent och rådgivare på Apotek Hjärtat i Kalmar.

I videon ovan kan du höra Ghaleb Sulaiman berätta om läget kring försäljningen just nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet