Växjö DFF kan komma att få nästan 2 miljoner i kommunalt stöd. Foto: Montage/Arkiv

Förslaget: Två miljoner i bidrag till Växjö DFF

Uppdaterad
Publicerad

Växjö DFF föreslås få nästan två miljoner i stöd av Växjö kommun. Detta för att stabilisera den numera allsvenska föreningens hårt ansträngda ekonomi.

Förslaget innebär dels en klumpsumma eller engångspremie till laget på 1,2 miljoner kronor, som ett grattis till avancemanget till allsvenskan, skriver Smålandsposten.

Dessutom föreslås föreningen få ett utvecklingsstöd under tre år som 2018 kommer att landa på 350.000 kronor. Stödet ska sedan trappas av med 100.000 kronor per år, och totalt handlar det alltså om 750.000 kronor fram till 2020.

Utöver bidragen lovar kommunen även att låna ut 1,5 miljoner kronor till Växjö DFF; ett lån som ska vara amorteringsfritt det första året.

Växjö DFF har kämpat med ekonomin de senaste åren, och föreningen har idag ett negativt eget kapital med 1,2 miljoner, skriver tidningen.

För att spela i damallsvenskan krävs att föreningen kan uppvisa ett positivt eget kapital, något som engångspremien på 1,2 miljoner kronor nu ska se till.

Närmast kommer kommunstyrelsens arbetsutskott ta ställning till förslaget.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer