Tack vare en annons i en köp- och säljgrupp kunde polisen gripa en misstänkt inbrottstjuv. Foto: TT

Försökte sälja stöldgods på Facebook – gripen av polisen

Publicerad

En man i 30-årsåldern greps under lördagskvällen misstänkt för ett inbrott hos ett företag i Skruv tidigare i veckan. Gripandet kunde ske efter att företagsägaren sett att hans stulna verktyg annonserats ut i en köp- och säljgrupp på Facebook.

Inbrottet hos företaget skedde natten mellan tisdagen och onsdagen i Skruv i Lessebo kommun. När företagsledaren såg vissa av de verktyg som stulits i en köp- och säljgrupp på Facebook så kontaktade han polisen.

Polisen identifierade säljaren och fattade beslut om hämtning till förhör och husrannsakan i den misstänkte mannens bil. Han konfronterades på lördagskvällen vid 20-tiden i anslutning till en bostad på en mindre ort i Lessebo kommun.

I bilen hittade polisen flera verktyg som stämde in på företagsägarens beskrivning över stöldgodset och även andra föremål som man misstänker är stulna.

Är det ovanligt att ni får tag i en misstänkt inbrottstjuv på det här sättet?

– Det är alltid svårt med stölder och att knyta de varor som säljs till en målsägande. Många gånger tas ju också varorna ut ur landet. Men om det kommer in en person och säger att de sett sina varor på nätet, så är det vår uppgift att kolla upp det, säger Henrik Johansson, inre befäl på Växjöpolisen.

Den misstänkte mannen anhölls senare av en åklagare misstänkt för grov stöld genom inbrott, alternativt häleri eftersom han försökt sälja stöldgodset.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer