Emma Harrysson Karlsson och Lotta Daniels tog över nedläggningshotade Vimmerby Bokhandel mitt under brinnande pandemi. Nu startar deras första bokrea. Foto: Niclas Wimmerberg/SVT

Första bokrean för nya ägare av bokhandeln i Vimmerby

Uppdaterad
Publicerad

För hemvändarduon Emma Harrysson Karlsson och Lotta Daniels, som tog över nedläggningshotade Vimmerby bokhandel i höstas, startade i måndags en – av pandemin kraftigt minskad – första bokrea. Men trots pandemin tycker de att de fått en i alla fall tillräckligt bra start på affärerna.

Totalt besöker ett tjugotal kunder bokrean i Vimmerby bokhandel under den stund SVT är på plats vid torget. Max 18 kunder får vara i butiken samtidigt. Och det blir aldrig någon kö; folk kommer och går och flera av besökarna hinner fylla sina kundkorgar till bredden.

– Vi har valt att göra mindre rea det här året än vad det normalt är. Vi har exempelvis inte lika många bord att lägga böcker på. Så det blir mer plats här inne, säger Lotta Daniels som driver Vimmerby bokhandel.

Vimmerby

I helgen plockade de upp tre pallar med böcker till rean. Normalt brukar det röra sig om ungefär tolv pallar så det är en betydligt mindre bokrea än tidigare år på grund av pandemin.

Upplevt stöd

Ändå tycker Emma Harrysson Karlsson och Lotta Daniels att den första tiden som nya ägare till bokhandeln – mitt under en pandemi – varit i alla fall tillräckligt bra.

– Det går ju inte att jämföra med tidigare år. Alla har det svårt men överlag är vi väldigt nöjda med Vimmerbyborna och orterna runt omkring som stödjer oss, säger Emma Harrysson Karlsson.

Hur ser ni på framtiden?

– Jag vi hoppas ju som alla andra att det ska bli ett slut på det här så vi kan utveckla våra idéer med bokhandeln. Men det kräver ju att restriktionerna ändras för just nu får man ju inte samla folk. Och vi vill ju ha hit folk, säger Lotta Daniels.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vimmerby

Mer i ämnet