Foto: SVT

Första glimten av nya Nangiala

Uppdaterad
Publicerad

Temavärlden Astrid Lindgrens värld har fått nytillskott i form av Jonatan och Skorpan.

I helgen invigs det senaste tillskottet i temaparken i Vimmerby. Denna gången har Törnrosdalen och Körsbärsdalen från Astrid Lindsgren Bröderna Lejonhjärta byggts upp.

På onsdagen visades en kort föreställning upp för media som kommit från både Sverige och andra länder.

– Det viktigaste i den här föreställningen är modet, jag vill ge besökarna en känsla av att de kan, på samma sätt som skorpan och Jonatan i bröderna Lejonhjärta, säger föreställningens regissör Lisa Lindqvist.

Hon berättar att hon läst boken flera gånger för att hitta det hon behöver för att kunna göra en föreställning av boken. Men hon tar också fasta på det som händer i världen idag, förtryck och flyktingar som flyr över haven med livet som insats.

Enligt Astrid Lindgrens värld är detta den största enskilda investeringen någonsin. Totalt har det kostat 60 miljoner kronor.

Utöver Törnrosdalen och Körsbärsdalen ska man kunna besöka de uråldriga bergen, hängbron till Karmanjaka och den läskiga Katlagrottan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.