Första matchen i nya hallen för Åby/Tjureda

Uppdaterad
Publicerad

Ikväll möter Åby/Tjureda Frillesås i nybyggda Eriksson arena. Det är första hemmamatchen i elitserien för Åby/Tjureda.

– Det är riktigt häftigt att få spela hemma för första gången med vår nya bandyhall och allt. Jag tror alla är riktigt laddade, säger Daniel Janlöv, allt i allo i klubben.

Igår tränade laget i hallen för första gången någonsin. Enligt Daniel Janlöv är den nya bandyhallen ett stort plus för Åby både som samhälle och som bandyklubb.

– Det betyder väldigt mycket. Jag tänker särskilt på en äldre man som var här och tittade på bygget; ”Det här är det största som hart hänt byn sedan vi fick vatten”, sa han.

Med hjälp av mängder av frivilliga har hallen rests inom loppet av några månader. 

– Det kunde man inte tro för ett halvår sedan – att vi skulle ha en hall på plats här när vi kom tillbaka till hösten. En stor eloge till alla som har lagt så många timmar på att få den färdig.

Inför kvällens match har man sålt cirka 1200 biljetter på förköp och räknar totalt med cirka 1500 åskådare i hallen, som är byggd för att rymma 2000 personer.

Hur tror du att det går?

– Jag tror det blir en jämn match. För Frillesås är det första matchen eftersom de fick sin match inställd. Om vi får allt att klaffa så tror jag absolut att vi kan ge dem en match.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.