Foto: Henrik Montgomery/TT

Fortfarande plats för den som vill skriva högskoleprovet

Publicerad

I fredags öppnade möjligheten att anmäla sig till höstens högskoleprov. Men trots att det på grund av coronapandemin finns en gräns på hur många som får skriva provet är platserna ännu inte fyllda på många högskolor.

Linnéuniversitetet erbjuder 850 personer att skriva provet på olika platser i Kalmar och Kronobergs län.

– Vi har runt 30 platser kvar. Med tanke på den uppmärksamhet det varit kring begränsningen av hur många som får skriva provet trodde jag att det skulle vara fullt redan under helgen, säger Kristina Huolman, provsamordnare på Linnéuniversitetet.

Få skolor har fyllt platserna

Enligt henne är det bara lärosätena i Linköping, Skövde och Halmstad som fyllt de platser de fått tilldelade.

– Jag trodde nog att skolorna i Stockholm skulle fylla sina platser över helgen, men så verkar det inte ha blivit.

Många gymnasieelever anmälda

När man anmäler sig får man önska vilken ort man vill skriva provet på och enligt Kristina Huolman kommer troligtvis alla få den ort de önskar. Det som utmärker sig är att många som fortfarande går på gymnasiet anmält sig.

– Det är en hel del som är födda 02 som är anmälda. De behöver ju egentligen inte ett resultat inför våren men man tänker kanske att framtiden känns osäker och att man inte vågar lita på att det blir ett högskoleprov i vår.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer