Fortsatt reklam för djurparken

Uppdaterad
Publicerad

Ölands turistbyrå kommer fortsätta göra reklam för Ölands djurpark, trots att anläggningen är misstänkt för vanvård av djur och att de har fått kritik för dåliga arbetsförhållanden.

– Så länge vi inte har fakta i målet så fortsätter vi naturligtvis att informera om djurparken. Det är ju ett stort besöksmål och det är viktigt så att säga att fakta och sanning kommer fram innan man gör några åtgärder, säger turismchefen Anders Nyholm när Smålandsnytt träffar honom.

SVT: Men hur kan man göra det när det finns misstankar om vanvård?

SVT granskar Ölands djurpark

– Misstankar är ju det som finns, va, och man måste ändå låta djurparken få chans att bemöta och ge sin version på det hela, fortsätter Anders Nyholm.

Smålandsnytt har flera gånger sökt Ölands djurpark, som fortfarande inte vill kommentera uppgifterna om vanvård och dåliga arbetsförhållanden.

Och trots att det är regionens största turistmål som nu får den här kritiken så är turismchefen inte orolig att det ska skrämma bort turisterna från ön.

– Nu är ju Öland en väldigt stark destination och mycket mer än bara en enskild anläggning. I det långa loppet får vi se, men jag tror inte att det har påverkan på resandeströmmen till Öland, säger Anders Nyholm.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT granskar Ölands djurpark

Mer i ämnet