Foto: TT

Flera kommuner ställer in skolbussar

Uppdaterad
Publicerad

Snövädret fortsätter att sätta stopp för skolbussarna i Kalmar län. Under torsdagen meddelade flera kommuner att de nu också ställer in sina skolbussar under fredagen.

Tidigare under torsdagen meddelade Kalmar kommun alla skolbussar i kommunen ställs in fredag och måndag.

– Man tänker på säkerhet före allt nu. Man vill inte ha barn i bussar på vägarna när det råder sådant här vägunderlag, sa Henrik Nilsson, kommunikationschef på Kalmar kommun.

Skolorna i Kalmar kommun kommer dock att fortsätta att vara öppna precis som tidigare, för dem som kan ta sig till skolan på egen hand.

De ordinarie busslinjerna i Kalmar kommun berörs inte. Skoltaxi och skolskjuts till särskolan kommer att gå som vanligt.

Sedan tidigare är all skolskjuts på Öland inställd resten av veckan. Nu ansluter flera kommuner i Kalmar län.

Sammantaget gör det alltså att kommunerna Kalmar, Vimmerby, Torsås, Emmaboda, Mönsterås, Oskarshamn, Hultsfred och Nybro på fastlandet och kommunerna Mörbylånga och Borgholm beslutat sig för att ställa in skolbussar. Fler kan vara på gång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.