Möbel tar studenter till Milano

Uppdaterad
Publicerad

Trots att det är uppåt för den småländska möbelindstrin är det inte lätt för unga möbelskapare att ta sig fram i branschen. Men fyra studenter på Jönköpings tekniska högskola har lyckats med något unikt och nu ska deras möbel lanseras på mässor både i Sverige och internationellt.

Det är designklassiker som Pernilla, Lamino och stringhyllan som gjort att den småländska möbelbranschen står starkare än på länge.

Kanske kommer förvaringsmöbeln Garbo/Lennon att göra så att framgången fortsätter.

Fyra designstudenter på Jönköpings tekniska högskola har nämligen lyckats med konststycket att inte bara designa och producera förvaringsmöbeln med antingen Greta Garbos eller John Lennons porträtt på dörrarna.

De har också fått det välrenommerade möbelföretaget Karl Andersson och söner i Huskvarna att köpa tillverkningsrätten. Nu ska möbeln lanseras, först på möbelmässan i Stockholm och senare på den internationella Milanomässan i Italien.

– Det är en dröm för oss att nå en sådan här uppmärksamhet med en egen möbel, trots att vi ännu går på utbildning, säger designeleven Ida Olsson till Jönköpingsnytt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Smålands möbelindustri

Mer i ämnet