Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Pär Israelsson, evenmangschef på Destination Kalmar, berättar mer om planerna för den nya arenan. Foto: Fanny Asplund

Fredriksskans blir jättescen med plats för 25 000 i publiken

Publicerad

Under torsdagen meddelade Kalmar kommun tillsammans med Destination Kalmar att Fredriksskans IP kommer bli en konsertarena. Förhoppningen är att kunna ha stora nationella och internationella konserter.

På idrottsanläggningen Fredriksskans i Kalmar kan det inom kort komma att hållas konserter med kända stjärnor och ett publikhav på 25 000 personer. Tanken är att skapa en evenemangsarena som är enkel att bygga om och anpassa efter arrangörernas behov.

– Vi pratar om att ha en plug'n play-arena. Det handlar om att allting ska finnas på plats med scener, teknik och säkerhet. Allt som behövs, så vi har så bra värdskap på arenan som möjligt för arrangörerna som kommer hit, säger Pär Israelsson, evenemangschef på Destination Kalmar.

Pär Israelsson tror att arenan kommer att gynna besöksnäringen och det lokala näringslivet. 

– Jag tror att det sänder viktiga signaler till den väldigt utsatta evenemangsindustrin i dessa tider. Det är många branscher som vi tror kommer dra nytta av en sådan här satsning.

Corona hindrar inte 

Satsningen fortskrider trots den rådande coronapandemin.

– Vi har ju det här coronaspöket över oss, så ingen vet hur det blir. Men den här satsningen fortsätter, den står inte och hänger på corona, säger Pär Israelsson.

Förhoppningen är att kunna arrangera den första konserten i maj år 2021. Målet är att under det första året arrangera fyra konserter och kunna nå 60 000 besökare.

Arenan har kapacitet att ta emot cirka 20 000-25 000 personer.

Kommunen rustar upp

Kalmar kommun lägger nu miljoner på att rusta upp Fredriksskans. Enligt Pär Israelsson är det en upprustning som skulle ha gjorts inför år 2021 oavsett.

Evenemangssatsningen kommer att finanseras via intäkter från arrangemangen.

– När de här konserterna börjar snurra igång på allvar är tanken att evenutella vinster ska gå tillbaka till arenan för att utveckla den långsiktigt, säger Pär Israelsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer