Två pojkar omkom efter en frontalkrocka på riksväg 31 norr om Lindshammar. Foto: Carl Carlert

Tre ungdomar döda efter frontalkrock på väg 31

Uppdaterad
Publicerad

Tre tonårspojkar har omkommit efter en frontalkrock på riksväg 31 norr om Lindshammar under torsdagseftermiddagen. Anhöriga är underrättade.

Strax innan klockan 16 på torsdagseftermiddagen kom larmet om trafikolyckan på riksväg 31, cirka 500 meter norr om Lindshammar, Uppvidinge kommun.

Enligt räddningstjänsten var det en frontalkrock med två bilar där totalt fem personer var inblandade. En bil blev liggande på taket, enligt SOS Alarm.

Dödsolyckan i Lindshammar

Tre tonårspojkar avled

Under torsdagskvällen kom beskedet att två tonåriga pojkar, 16 och 17 år, omkommit. Under fredagsmorgonen meddelade polisen att föraren, en 18-åring som vårdats för livshotande skador, också hade avlidit. Anhöriga är underrättade.

– De avlidna kommer från Jönköpings län, säger Johnny Gustavsson, presstalesperson hos polisen.

En fjärde person har lindriga skador och den femte är oskadd.

Flera av de som var inblandade i olyckan har anknytning till Vetlanda och Tranås och kommunerna har aktiverat sina POSOM-grupper, som ger krisstöd vid svåra händelser. Även Njudungsgymnasiet i Vetlanda där ungdomarna studerade har upprättat krishantering.

Dödsoffren AIK-supportrar

Under torsdagskvällen kom uppgiften att de båda dödsoffren var fotbollssupportrar, på väg till Kalmar för att se sitt lag AIK spela. AIK kommenterar den tragiska olyckan på sitt Twitterkonto:

”Våra tankar är med de omkomnas familj och vänner i denna svåra stund”.

Sent på kvällen meddelade polisen att man utreder händelsen som grovt vårdslöshet i trafik, grovt vållande till annans död och grovt vållande till kroppsskada. Enligt polisen finns det däremot inga brottsmisstänkta.

– Vi ska utreda olyckan och vad som orsakade den, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson hos polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsolyckan i Lindshammar

Mer i ämnet