Kommunfullmäktige i Mörbylånga tog till en regndans för att råda bot på torkan. Foto: Malin Edeborg/Ölandsbladet

Fullmäktige dansade regndans

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagskvällens fullmäktigemöte i Mörbylånga dansade politikerna regndans för att få slut på torkan på Öland.

– I princip alla dansade, det var väl kanske fem personer som satt ner, berättar initiativtagaren Eva Öberg, som är miljöpartist och sitter i både fullmäktige och kommunstyrelsen i Mörbylånga.

Inte på 30 år har vattennivåerna på Öland varit så låga som nu. Frågan har varit uppe till politisk diskussion vid flera tillfällen och inför gårdagens möte hade Eva Öberg skrivit en motion om att kommunfullmäktige skulle dansa regndans.

Vattenkrisen

– Jag hade egentligen tänkt att vi skulle göra det i samband med fikat men så kom det en interpellation om vattenläget betydligt tidigare under mötet och då frågade jag ordförande om vi kunde ta dansen i samband med det och det kunde vi, berättar Eva Öberg.

”Reste oss och vinkade”

Hur såg det ut? Sjöng ni samtidigt och vad var det för rörelser ni gjorde?

– Vi reste oss upp och vinkade och vände oss mot varandra. Det höll väl på i ungefär tre till fem minuter, säger Eva Öberg.

Kommer ni att göra det igen?

– Ja, det tror jag för än har det ju inte hjälpt. Här är så soligt och fint väder även i dag…

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vattenkrisen

Mer i ämnet