Pizzeriaägaren Sadek Alou med dotter Maya Alou Foto: Niclas Wimmebrerg

Rånare jagade blodig man med hammare – slog sönder pizzeria

Uppdaterad
Publicerad

En man som försökte stoppa ett rån i en livsmedelsbutik i Läckeby i Kalmar blev misshandlad med en hammare. Den misshandlade mannen flydde då in i en närliggande pizzeria.

De två maskerade männen försökte följa efter men lyckades inte få upp dörren till restaurangen trots att den var öppen. Istället krossade de flera fönster innan de försvann från platsen.

– Rånarna hade luvor på sig och flydde i en röd bil efter att de inte lyckades ta sig in i min pappas pizzeria, säger Maya Alou som blev vittne till händelsen.

Flera rån på kort tid

Rånet är det fjärde mot matbutiker i Kalmar län inom loppet av några dagar. För ett par dagar sedan blev en livsmedelbutik i Målilla utsatt för ett rån när två maskerade personer, ungefär vid stängningsdags, hotade personal med ett knivliknande föremål. Enligt nyhetsbyrån TT utreder polisen om det finns något samband.

– Självklart är det intressant eftersom de har skett nära i tid och relativt nära geografiskt, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisen till TT.

Sönderslagen dörr vid ICA-butiken i Läckeby Foto: Niclas Wimmerberg/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.