Arkivbild. Foto: TT

Misstänkt rån mot matbutik norr om Kalmar

Uppdaterad
Publicerad

En mataffär i Läckeby norr om Kalmar ska ha blivit utsatt för ett rån under onsdagseftermiddagen. Minst två maskerade och beväpnade män uppges ha hotat personal och kunder.

Enligt polisen ska en kund ha misshandlats med någon form av tillhygge. Personen har förts till sjukhus med ambulans.

Strax efter att de misstänkta gärningsmännen försvunnit från butiken i bil larmades polisen om att de krockat med ett annat fordon och kört i diket utanför Läckeby. En person kunde gripas i anslutning till bilen och har anhållits.

– Vi har poliser kvar på platsen och en person är gripen. Vi vet inte i nuläget inte om gärningsmännen fick med sig något, säger Per-Olof Jansson från polisen i Kalmar.

Polisen arbetar för närvarande med att hitta övriga gärningsmän.

Mannen som är anhållen är misstänkt för försök till grovt rån.

Fjärde rånet

Rånet är det fjärde mot matbutiker i Kalmar län inom loppet av några dagar. För ett par dagar sedan blev en livsmedelbutik i Målilla utsatt för ett rån när två maskerade personer, ungefär vid stängningsdags, hotade personal med ett knivliknande föremål. Enligt nyhetsbyrån TT utreder polisen om det finns något samband.

– Självklart är det intressant eftersom de har skett nära i tid och relativt nära geografiskt, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisen till TT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.