Foto: Mattias Olsson

Garage totalförstört i brand i Älmeboda

Uppdaterad
Publicerad

Ett garage på en fastighet mitt i Älmeboda i Tingsryds kommun brann ner till grunden under natten till lördagen. Eftersom garaget har brunnit ner till grunden blir det svårt att ta reda på vad som orsakat branden.

Larmet om branden kom vid strax innan klockan 01 natten till lördagen. Räddningstjänsten från fem stationer ryckte ut.

– Det kan låta mycket. Men vi får då det som ett larm i ett bostadshus där det kan finnas människor inne. Men när vi kommer till platsen ser vi att det handlar om ett friliggande garage och ingen bostad, säger Per Pettersson räddningschef räddningstjänsten Östra Kronoberg.

Någon människa har inte kommit till skada i branden och någon överhängande risk för spridning fanns inte.

– Nej inte någon allvarlig risk fanns inte. Men vi fick indikationer att det fanns någon form av brännbar vätska i garaget så ett visst skydd fick vi inta, men det var ändå ganska okomplicerat att släcka, säger han.

Branden är nu släckt och räddningstjänsten har lämnat platsen men vad som orsakat branden kommer bli svårt att reda ut.

– Det är ett frågetecken och med tanke på skadornas omfattning så blir det nog svårt att ta reda på. Det ska vara om ägaren kan ge en hint men annars tror jag att det blir svårt att säkerställa orsaken, säger Per Pettersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.