Anställda på anstalten i Kalmar misstänks ha smugglat in droger och mobiltelefoner till intagna. Foto: TT

Anställda på fängelset i Kalmar misstänks ha smugglat in droger och mobiler

Uppdaterad
Publicerad

Anställda på fängelset i Kalmar berättar för P4 Kalmar att kollegor smugglat in droger och mobiltelefoner till de intagna. Anstaltschefen bekräftar att en utredning pågår.

Droger och flera mobiltelefoner ska på kort tid ha hittats inne hos intagna på fängelset i Kalmar. Flera källor på anstalten berättar för P4 Kalmar att anställda hjälpt till att smuggla in saker till de intagna.

Kriminalvårdschefen Bengt Vestberg bekräftar att man gjort fynd hos de intagna, men vill inte kommentera saken ytterligare.

– Vi har gjort fynd och det pågår en utredning som jag inte vill föregå, säger han till P4 Kalmar.

Anstalten har rutiner för hur intagna och besökare på anstalten visiteras varje dag, men för anställda finns i nuläget inga sådana rutiner.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT har flera gånger berättat om överbeläggningar på anstalten i Kalmar. Joakim Eriksson, kriminalvårdare och fackligt aktiv i Seko berättar hur fångar trängs på små ytor. Foto: Hanna Nilsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.