Glädje i Åby/Tjureda IF efter bandybeskedet: ”Helt fantastiskt”

Uppdaterad
Publicerad

Idag stod det klart att Åby, en tätort med drygt 450 invånare, står värd för damernas bandy-VM i mars. Nu råder glädjefnatt i bandyklubben Åby/Tjureda IF som landat värdskapet tillsammans med Växjö kommun.

– Det är helt fantastiskt att få ett världsmästerskap till en sådan här liten plats som Åby ändå är, säger klubbens ordförande Johan Sigvardsson.

Världsmästerskapet skulle avgjorts i Stockholm, men arrangören drog sig ur. Bandyförbundet sökte efter en ny arrangör och till slut föll alltså lotten på Växjö kommun och bandyklubben Åby/Tjureda IF som nu tar över värdskapet.

Den 23 – 27 mars kommer bandyspelare från tio länder till Åby för VM-turneringen.

Spela klart slutspel

Landslagsspelarna Tilda Ström och Sanna Gustafsson har båda spelat ett VM tidigare, och är nu glada över att det blir av i Småland. Men först måste de spela klart bandyseriens slutspel.

– Det kommer bli lite annorlunda att spela klart serien först. Man får försöka hålla sig frisk och kry helt enkelt, säger Sanna Gustafsson.

Se deras reaktion i klippet på att bandy-VM ska hållas i Åby.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.