Johann Malmström är projektledare för företagarföreningen Kalmarsund Promotion.

Glädje i Kalmar när Bromma flygplats blir kvar

Uppdaterad
Publicerad

Utredningen om framtiden för Bromma flygplats stoppas. För flygplatserna i Kalmar och Växjö har det stor betydelse.

Kalmar är en av de orter runtom i landet som är beroende av en flygplats i Bromma. En nedläggning skulle slå hårt, det menar bland annat Stockholms handelskammare och företagare i regionen.

I dag kom beskedet att utredningen om framtiden för Bromma flygplats stoppas. Vi ringer upp Johann Malmström, projektledare för företagarföreningen Kalmarsund Promotion. Han är mycket nöjd med beskedet.

– Det är som en liten julklapp. Samtidigt kan man också säga att det nog är många som insett att det inte var någon bra idé från början, men att det tar lite tid innan man rent politiskt inser det, säger han.

Han tror också att beskedet kan få betydelse för framtida företagsetableringar.

– Det ger en större trygghet för att våga ha utlokaliserade kontor i Kalmar, när man känner att flygförbindelserna kommer att finnas under en tid framöver. Vi hoppas ju att fler ska etableras i regionen och då är det här en grundförutsättning, säger Johann Malmström.

Johann Malmström menar att det inte går lika bra att flyga till Arlanda eftersom det tar längre tid och blir dyrare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bromma flygplats

Mer i ämnet