Glädjeyra i Mullsjö efter segern

Uppdaterad
Publicerad

10-9 efter förlängningen. Och Mullsjö är klara för superligan i innebandy. I eftermiddags skrev laget idrottshistoria.

Mullsjö är klara för superligan i innebandy efter ett osannolikt drama. Det räckte med två poäng i toppmötet mot Älvstranden.

Och i förlängningen kom segermålet som betydde 10-9. Mullsjö och Linköping gick upp på samma poäng, men Mullsjö blev seriesegrare tack vare bättre målskillnad.

Men avancemanget till superligan är inte helt problemfritt. Bandyhallen i Mullsjö är för liten och nu kan bandylaget tvingas byta hemmaarena – till Skövde.

– I Jönköping får man inte tv-sända matcher. Därför är Skövde det enda alternativet som vi ser det, säger Daniel Wiik, sportchef Mullsjö AIS.

Att det behövs en hall är ingen nyhet. Mullsjö kommun har diskuterat det i flera år – men pengarna har inte räckt.

I och med söndagens seger är frågan högaktuell. Om och när Mullsjö AIS kan få en ny hall är inte klart. Men någon ny hall till säsongsstarten i höst blir det inte, enligt Mullsjö kommun.

Tills vidare blir det alltså hemmaspel på annan ort.

– Det är ett jätteproblem, speciellt eftersom man inte får spela i sin hembygd, säger Daniel Wiik, sportchef Mullsjö AIS.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.