Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Endast masten på den gamla båten fanns kvar ovanför vattenytan. Foto: Rikard Berglin/SVT

Klassiska ”Glassbåten” i Oskarshamn har sjunkit

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen kom ett larm om en båtolycka i Oskarshamn. Det visade sig snart vara Glassbåten som sjunkit.

Strax innan elva fick räddningstjänsten larmet om att båten tog in vatten. Den hade däremot sjunkit till hamnens botten när räddningstjänsten kom fram till platsen.

Istället fick de med sjöräddningens hjälp arbeta preventivt för att förhindra något sorts läckage. Däremot ska båten inte ha innehållit något bränsle alls, då den inte varit i trafik på många år.

– Vi har lagt ut länsar runtom båten, ifall det kommer ut något bränsle eller olja, däremot ska båten vara tömd, den ska inte ens ha haft en motor kvar, säger Sabine Hedlund, inre befäl på räddningstjänsten i Oskarshamn.

Räddningstjänsten i Oskarshamn söker ägaren till båten. Det är hittills okänt varför båten började ta in vatten. Inga människor skadades i samband med att båten sjönk.

Inte första gången

Glassbåten har tidigare haft problem med vatteninträngning. I januari 2015 lyckades räddningstjänsten rädda båten från att sjunka genom att pumpa ut vatten.

Glassbåten hade funnits länge i Oskarshamn men var i nuläget inte i drift som ett glasscafé. Båten har under åren funnits på olika kajplatser runtom Badholmen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer