Golvtillverkaren Kährs varslar igen – över 70 medarbetare i Nybro berörs

Publicerad

90 anställda varslas på Kährs i Europa, och majoriteten av dem arbetar på fabriken i Nybro.

Senast i januari varslade företaget om 100 tjänster i Nybro. I februari blev 72 uppsagda efter förhandlingar. Orsaken var högre priser, ökad inflation och stigande räntor.

Läget har sedan dess förvärrats enligt företaget. Nu varslar man igen och denna gången påverkas 90 anställda.

79 anställda av 90 bor i Sverige, och fördelar sig på 71 kollektivanställda och åtta tjänstemän. Exakt hur många som varslas i Nybro vill inte Johan Magnusson gå in på eftersom det kan bli utpekade enligt honom. Men det är över 70 anställda.

– Det är oerhört ledsamt att behöva säga upp kompetenta och lojala medarbetare. Samtidigt måste vi anpassa vår produktion till de förutsättningar som råder och bli ännu effektivare för att vara en konkurrenskraftig och lönsam verksamhet över tid, säger Carl-Henrik Stenermark, vice vd och platschef i Nybro.

I pressmeddelandet skriver företaget att en hög inflation och fortsatt stigande räntor påverkar försäljningen negativt inom bostadssegmentet. Det låga konsumentförtroendet fortsätter även att skapa utmaningar i efterfrågan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.