Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Solid Sport/Handboll Play

Guldläge för Amo inför sista omgången

Uppdaterad
Publicerad

Amo handboll besegrade Drott i säsongens näst sista match i herrallsvenskan i handboll och är därför nu bara en match från att ta sig direkt upp i högsta serien.

Omkring tvåtusen personer såg matchen i Halmstad på lördagen, varav ungefär 50 personer hade åkt med bussen från Alstermo på morgonen.

– Ytterligare ett trettiotal tog sig dit på annat sätt så vi var nog omkring 80 personer som var på plats, säger Per Jonsson som kör bussen. 

Lördagens match var jämn men Alstermo ledde i princip hela tiden, och vann alltså till slut med 29 mål mot 27 för hemmalaget Drott.

Målskillnad blir avgörande

Vinsten innebär att Amo har god chans att vinna serien.

Tabelltvåan, Karlskrona HF, vann också sin match senare på lördagen på lördagen. Men även om Amo skulle förlora och Karlskrona vinna sista omgången hamnar lagen på samma poäng totalt sett. Då kommer målskillnad att avgöra och även där har Amo ett stort övertag.

Efter lördagens matcher har Amo en målskillnad på +134 och Karlskrona HF +107.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.