Christian Sandahl är områdeschef gymnasiet i Växjö kommun. Foto: SVT.

Gymnasiechefen i Växjö: ”Jag blev också överraskad”

Uppdaterad
Publicerad

Alla gymnasieskolor ska återgå till distansundervisning. Det meddelade regeringen på en pressträff under torsdagen. Beslutet som träder i kraft redan på måndag överraskade gymnasiechefen i Växjö.
– Ja det var oväntat, säger Christian Sandahl områdeschef gymnasiet i Växjö kommun.

– Vi hade inte fått någon indikation om att det var på gång. Det omfattar ju hela gymnasiet från och med måndag och jag blev också överraskad, säger Christian Sandah.

I Växjö kommun berörs runt 3000 elever på de kommunala gymnasieskolorna men beslutet rör alltså alla gymnasieskolor i hela landet fram till och med den 6 januari.

Kort om tid

Under våren och hösten har skolorna redan helt eller delvis haft distansundervisning så till viss del är de förberedda.

– Utmaningen här är ju att det är kort tid att förbereda sig. Om man planerar detta så hade vi önskat lite bättre framförhållning. Men vi kommer att klara av det, säger Christian Sandahl.

Fördelen nu är att många redan lärt sig de digitala verktyg som krävs vid distansundervisning.

-  Största  utmaningen är att det är mycket som ska informeras, många frågor om vad det innebär i praktiken. Sedan ska ju lärare förbereda undervisningen som ska ske över datorn. Men det schema som man redan har är det som kommer att gälla, säger Christian Sandahl.

Under fredagen kommer gymnasiechefen ha ett möte med samtliga rektorer i kommunen för att gå igenom beslutet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer