Foto: Mikael Fritzon/TT

Mamma häktad misstänkt för barnadråp – pappan släppt

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagseftermiddagen släpptes den man som tillsammans med en kvinna varit anhållen sedan i helgen misstänkt för att ha dödat ett spädbarn. Kvinnan däremot häktades och är skäligen misstänkt för barnadråp, men förnekar brott. Mannen som tidigare varit anhållen är inte längre misstänkt.

Häktningsförhandlingen hölls bakom stängda dörrar under onsdagen. Det som framkommit är att ett spädbarn avlidit natten mellan fredag och lördag någonstans på vägen mellan Kristianstad och Kalmar.

Kvinnan som är i 30-årsåldern förnekar brott. Hon häktades, mot sitt nekande, som skäligen misstänkt för barnadråp av tingsrätten och hålls kvar ihäktad under utredningstiden eftersom tingsrätten bedömer att det finns risk att hon kan avvika eller försvåra utredningen.

– Jag kan inte säga mer än att min klient just nu mår fruktansvärt dåligt, säger Michael R Boberg, advokat.

Försatt på fri fot

Under onsdagseftermiddagen hölls även en häktningsförhandling mot pappan till barnet, en man i 35-årsåldern, som var misstänkt för mord, alternativt barnadråp.

Men tingsrätten valde att släppa mannen på fri fot efter häktningsförhandlingen. Han är inte längre misstänkt.

– Tingsrätten har hävt anhållandet. Man ansåg alltså inte att det fanns tillräckliga bevis som gör att han ska häktas för brottet, säger Jeanette Boye, kammaråklagare.

Hon säger att utredningen nu går vidare.

– Utredningen är inne i ett känsligt läge och kommer drivas vidare med de åtgärder vi planerat.

Har hävdat sin oskuld

Mannens advokat gav en kort kommentar efter att rätten släppt hans klient på fri fot.

– Jag är naturligtvis väldigt glad. Han har hela tiden hävdat sin oskuld och är så klart också väldigt glad över att vara släppt, säger Emil Löfström.

Enligt uppgift till Aftonbladet ska brottet ha skett i en taxibil. Detta har dock polisen inte bekräftat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.