Mats Tidstrand, vd Hall media. Foto: SVT

Hall media varslar 160 medarbetare

Uppdaterad
Publicerad

Tidningskoncernen Hall media – där Smålänningen ingår – varslade idag 160 medarbetare om uppsägning. Inga nyhetstitlar kommer försvinna digitalt, men i framtiden kan flera papperstidningar slås ihop till en tjock lokaltidning.

Vikande annonsintäkter samt ökande kostnader för tidningsdistributionen. Det är enligt ett pressmeddelande bakgrunden till dagens varselbesked.

Snabbare åtgärder

Hall media tappar prenumeranter på papperstidningarna samtidigt som distributionskostnaderna ökar, och måste man nu göra sig av med personal.

– Det mesta av det vi nu informerar om att vi ska genomföra är planer som redan fanns – men vi behöver genomföra dem snabbare än vi tidigare trodde, säger vd Mats Tidstrand i en intervju med de egna tidningarna.

Inga titlar försvinner

Enligt pressmeddelandet kommer man inte att sluta rapportera från någon kommun i samband med neddragningarna. Samtliga nyhetstitlar kommer att finnas kvar digitalt, däremot kan papperstidningar komma att slås ihop till en tjockare lokaltidning.

Jönköpings-Posten

Smålands-Tidningen

Vetlanda-Posten

Tranås Tidning

Smålands Dagblad

Värnamo Nyheter

Jönköping Nu

Finnveden Nu

Höglandet Nu

Västboandan

Tranås Aktuellt

Smålänningen

Veckobladet Smålänningen

Falköpings Tidning

Västgöta-Bladet

Skaraborgs Läns Tidning

Skövde Nyheter

Jnytt.se

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mer Småland
Mer Nyheter