Andreas Olsson är nytt kommunalråd för C i Växjö kommun

Han blir ny ordförande för C i Växjö kommun

Uppdaterad
Publicerad

Centerpartiet i Växjö kommun har enhälligt utsett Andreas Olsson till nytt kommunalråd. Han tar över efter Eva Johansson och kommer att tillträda den 1 januari 2021.

Sedan valet 2018 är Andreas Olsson gruppledare och ersättare i kommunstyrelsen och dess arbetsutskott. Han har tidigare varit ledamot i nämnden för Arbete och Välfärd.

Andreas Olsson är 31 år, född och uppväxt i bruksorten Perstorp i Skåne och engagerade sig tidigt i politiken där samhällsutvecklingen i hembygden och ett intresse för rikspolitik väckte det politiska engagemanget. Han flyttade till Växjö 2011 och utbildade sig till gymnasielärare vid Linnéuniversitetet.

”Vill vara lagledaren”

I ett pressmeddelande från partiet motiveras varför Andreas Olsson blivit vald till kommunalråd. Bland annat grundar det sig på att han som gruppledare visat en stark vilja att driva Centerpartiets förslag och idéer för att sätta partiets prägel på den politik som utvecklar Växjö kommun.

– Min ambition är att centerpartiet ska vara den ledande reformkraften i Växjöpolitiken. Jag vill vara lagledaren som med hjälp av ett kompetent team, bestående av båda nya och erfarna politiker, bildar ett vinnande lag för en valframgång 2022, säger Andreas Olsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.