Ordningsvakten Simon Frosth har tröttnat på vuxna som är berusade inför sina barn på midsommar. Foto: SVT

Han har fått nog av föräldrars fylla

Publicerad

Simon Frosth, 29, jobbar som ordningsvakt på en stor familjecamping i länet. Han bävar inför arbetspasset under midsommarhelgen. Då får han se redlösa föräldrar som inte tar hand om sina barn.

Han skrev en inlägg på Facebook efter förra årets pass på campingen. Han upplevde det som sitt värsta någonsin.

– Jag vara bara tvungen att skriva av mig. Det var mina kompisar som tipsade mig om att göra det, säger Simon Frosth.

Har delats 300 gånger

Han lade ut inlägget på sin Facebooksida. ”Ingen 10-årig grabb ska behöva vara stöttepelare åt sin pappa som inte hittar hem på campingen för att han är så full. Inga unga tvillingpojkar ska behöva stå själva hemma i förtältet medan deras mamma sitter och sover i baren på midsommarafton.. Även om midsommar bara är en gång om året så MÅSTE man ju inte supa sig redlös”.

Inlägget har delats nästan 300 gånger, både av campingägare och campingbesökare. Enligt Simon Frosth har hans kollega hoppat av årets pass på midsommarafton på campingen eftersom att han inte klarar av familjetragedierna.

”På campingen får man se det med egna ögon”

– Han jobbar hellre på krogen. Där är det vuxna som inte har sina barn med sig. Man vet inte vad som händer när de kommer hem. Men på campingen får man se det med egna ögon. Barn som tvingas vara med fulla föräldrar, säger han.

Simon Frosth säger att det är hans pappahjärta som fått nog. Han har själv en dotter. Han poängterar att han inte är någon moralist. Dricka får man så klart göra, även i ett barns närvaro.

– Man kan ta en nubbe till sillen och en öl till grillen. Men man behöver inte bli redlös, säger Simon Frosth.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer