Tweeten han skickade ut hade egentligen ingenting med hockey att göra. Foto: Niclas Wimmerberg

Galna löftet – cyklar över 100 mil till Skellefteå för att se IK Oskarshamns premiär

Uppdaterad
Publicerad

I våras twittrade Andreas Hauge om en galen utmaning om hans favoritlag vann – han skulle cykla till Skellefteå för att se IK Oskarshamn premiärmatch i SHL. Nu har han börjat cykelturen och planerar att cykla 18 mil om dagen för att hinna fram i tid.

Det började med en tweet i våras. Tillsammans med två kompisar ska han nu ta sig med cykel från Mönsterås till Skellefteå för att se premiärmatchen mellan IK Oskarshamn och Skellefteå. Sträckan är cirka 120 mil och vid sin sida har de en följebil i form av en husbil.

Tweeten han skickade ut hade egentligen ingenting med hockey att göra. Den handlade om fotboll och huruvida Liverpool skulle vinna en match eller ej.

– Jag skickade ut en viss tweet om att Liverpool skulle slå Barcelona med 4-0. Jag skrev, om Liverpool löser det här avancemanget så ska jag cykla till IK Oskarshamns seriepremiär mot Skellefteå. Och det löste de ju mot alla odds, säger Andreas Hauge.

18 mil om dagen

Tweeten fick stor spridning och den 5 september startade de sin resa. De planerar att cykla 18 mil om dagen och vara uppe på fredagen, dagen innan själva matchen.

Han ångrar tweeten till viss del, men menar samtidigt att han nu måste anta utmaningen.

– Man kan inte backa nu, då får man skämmas hela livet.

Hör honom berätta mer om utmaningen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.