Regerande kommunalrådet Bengt Germundsson (KD) i Markaryds kommun. Foto: SVT

”Han verkar ha som målsättning att kommunchefen ska sluta”

Uppdaterad
Publicerad

I Markaryd är det regerande kommunalrådet Bengt Germundsson (KD) upprörd över att oppositionsrådet diskuterar konflikten i kommunledningen i media.

– Jag beklagar verkligen att oppositionsrådet diskuterar det här arbetsmiljöproblemet i media, säger kommunalrådet Bengt Germundsson (KD) till SVT Nyheter Småland.

Germundsson nämner som exempel socialdemokraten Johan Pohlmans olika uppdateringar i sociala medier men också uttalanden i radio och tidningar.

Kommunbråket i Markaryd

– Pohlmans olika utspel ger intryck av att han har som målsättning att kommunchefen ska sluta. Hans beteende styrker bara vad de åtta cheferna har sagt i sin anmälan, säger Bengt Germundsson (KD).

Alliansen i Markaryd, bestående av Kristdemokraterna, Centerpartiet och Moderaterna, som tillsammans utgör den politiska majoriteten har i ett uttalanden uttryckt sitt stöd för de åtta cheferna i kommunerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kommunbråket i Markaryd

Mer i ämnet