Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jonas Thollander har byggt ihop en bil själv och visar upp den på Öland. Se mer i videon. Foto: Janet de Kriek/SVT

Här visar han upp sin egenbyggda bil: ”Kul att hålla på”

Publicerad

Öland bjöd på soligt väder när bilarna strömmade in på tredje dagen av American Days. Jonas Thollander visade upp sin bil som han har byggt ihop själv.

På lördagen fortsatte bilträffen American Days på Öland och en av personerna på plats var Jonas Thollander. Han hoppas på att få köra upp på en ramp och få sin bil bedömd av en jury.

– Det är min bror som har dragit in mig i intresset. Han har byggt bilar i många år och är några år äldre än mig. När han behövde en hjälpreda i garaget fick jag hjälpa till och sedan blev det såhär, säger Jonas Thollander.

”Detaljer jag har skapat själv”

Han har kört hela vägen från Vingåker till Öland och bilen som han på lördagen visar upp på bilträffen har han byggt ihop själv av olika bildelar. Hans mest ställda fråga är om den faktiskt går att köra.

– Det gör den! Det är en stor bonus, säger Jonas Thollander och skrattar.

– Det är ju kul att hålla på. Man får mycket idéer i huvudet och sedan fixar man till dem. Det är mycket detaljer på bilen som jag har skapat själv, det finns inte att köpa någonstans och det är väl det som är roligt, säger han.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.