Jessica Weiholt är säljledare på Lidl i Växjö är nöjd med dem nya skydden som ska minska risken för att bli smittad av virus Foto: SVT/Jan-Eric Lundberg

Nyinstallerade plexiglas ska skydda kassapersonalen från corona

Publicerad

Mellan personalen och kunderna på Lidl har det monterats skydd av plexiglas, och det är för att minska risken för smittspridning.

I en av Lidls butiker i Växjö har det i dagarna monterats plexiglasskydd direkt framför kassorna, och det är för att minska smittspridningen.

Jessica Weiholt jobbar som säljledare i Växjö.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

– Det känns jättebra för att skydda oss i personalen, vi är ju väldigt utsatta här i kassan och med den här skivan så känns det att vi är skyddade. Det blir inte riktigt den närkontakten med kunden som det blir annars, säger hon till SVT.

Skivan täcker hela ytan framför kassan

Plexiglasskivan täcker nästan hela ytan framför kassapersonalen, kortterminalen och mynträknaren sitter direkt utanför skyddet.

Ulf Bengtsson är kund i butiken.

– Det här är ju väldigt bra, och det är viktigt att man skyddar sig så mycket man kan. I dag när vi har de omständigheterna som vi har så tycker jag att det här skyddet är helt okej.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet