Musikhjälpen 2022 sändes från Göteborg. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Här är temat för årets Musikhjälpen från Växjö

Uppdaterad
Publicerad

”Ingen ska behöva dö av hunger” är temat på Musikhjälpen 2023

Musikhjälpen 2023 sänds från Stortorget i Växjö 11-17 december. Nu är det klart att ”Ingen ska behöva dö av hunger” är årets tema på insamlingen.

– Världen hungrar mer än någonsin, i modern tid. Hungern orsakar ett omänskligt lidande och död och särskilt hårt drabbas barnen, säger Kristina Henschen generalsekreterare för Radiohjälpen som fördelar de pengar som samlats in till Musikhjälpen.

Akuta insatser

Bidrag till Musikhjälpen 2023 ska gå till att förbättra livssituationen för människor som drabbas av hunger. Det handlar om akuta insatser för att rädda liv som till exempel matpaket, näringsbehandlingar och rent vatten men även långsiktiga förändringar.

Sänds varje år före jul

Musikhjälpen sänds varje år i december från en stad i Sverige där pengar samlas in på olika teman. Tre kända programledare blir inlåsta i en glasbur på ett torg och sänder radio och tv dygnet runt i 144 timmar.

Programmet är ett samarbete mellan Sveriges radio P3, SVT och Radiohjälpen och har sänts sedan 2008. I år är det första gången programmet sänds från Växjö.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet ovan hör du projektledaren berätta hur Musikhjälpen kommer utformas från Växjö. Foto: Ida Andersson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.