Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det går inte så snabbt längs vägarna. Se hur det är att cykla tuk-tuk längs vintriga Smålandsvägar i klippet. Foto: Ludwig Fleetwood

Här cyklar Linnéstudenter tolv mil – i knallgul tuk-tuk

Uppdaterad
Publicerad

Tidigt i ottan på fredagen startade Linnéuniversitetet ett av sina engagemang i Musikhjälpen, där 20 medarbetare och studenter cyklar hela vägen till Kärlekens torg i Växjö – i en gul tuk-tuk.

Strax efter Nybro möter SVT Småland studenten Daniel Gustafsson som var mitt uppe i sitt arbetspass.

– Det värsta är vissa uppförsbackar som blir rätt tunga, annars går det bra. Jag var lite orolig för vädret men det är inte alls så kallt som jag trodde det skulle vara, säger Daniel Gustafsson.

Musikhjälpen i Växjö

Se hur det är att cykla tuk-tuk längs vintriga Smålandsvägar i klippet.

Från början räknade de med att sträckan skulle ta cirka tolv timmar att cykla, men redan i Nybro möttes man av mekaniskt strul.

– Batteriet la av, med vi fick hjälp av en cykelmekaniker i Nybro och nu fungerar allt igen. Men vi har tappat någon timme och ligger lite efter i tidsschemat.

Ekipaget förväntas vara framme i Växjö runt 19-20.00 och kommer kliva in i glasburen för att berätta om äventyret.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Musikhjälpen i Växjö

Mer i ämnet