Här fångar bilisten vargen på film

Uppdaterad
Publicerad

Fredrik Sjöberg satt i bilen på väg från Hovmantorp in mot Växjö under söndagsförmiddagen. Plötsligt fick han se något stort skymta förbi innanför viltstängslet vid sidan av vägen. Han vände, körde tillbaka och stort snart öga mot öga med en varg.

Fredrik Sjöberg hade hört om en varg som varit synlig i trakterna dagen innan, den gången mellan Ingelstad och Värends Nöbbele. Det var säkert ett av skälen till att han genast kände att han vill vända för att få klarhet i vad det var han nyss sett skymta förbi.

– När jag kom tillbaka stod den kvar där innanför viltstängslet. Det skilde kanske 20 meter mellan oss. Jag gick ut, plockade fram fram telefonen och började filma, berättar Fredrik Sjöberg.

Ni var ju nära varandra. Var du inte orolig?

– Nu efteråt har jag funderade på vad jag skulle gjort om den lyckats hoppa över stängslet och kommit mot mig. Men jag var ju nära bilen så jag kände mig ganska lugn. Den tittade på mig en stund innan den gick vidare, säger Fredrik Sjöberg.

Var du säker på att det var en varg  du såg där bakom stängslet?

– Ja, när jag kom tillbaka kände direkt att det måste vara en varg. Den såg alldeles för stor och kraftig ut för att vara en schäferhund.

Hur känns det nu?

– Det är kul att ha fått se en varg i verkligheten, ute i naturen. Det var första gången för mig, säger Fredrik Sjöberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.