Växjö DFF firar platsen i allsvenskan – och vinst hemma mot IK Uppsala med 5-3. Foto: Kaisa Andersson/SVT

Här firar Växjö DFF allsvenska platsen

Trots att den allsvenska platsen var säkrad redan för en månad sen var glädjen stor i dag i Växjö DFF. Laget firade en heroisk uppryckning efter 3-0-underläge mot Uppsala i halvtid – och ett nätt poängrekord i Elitettan.

Säsongens sista match började trögt för tabellettan Växjö DFF. Under första halvleken mot IK Uppsala i Tipshallen hann bortalaget både göra ett, två och tre mål.

I slutminutrarna av första halvleken lyckades Växjös Sofia Johansson få in en reducering till 1-3.

Småländsk jakt på allsvenskan

Men den andra halvleken tillhörde Växjö och tack vare två snabba mål av Ritah Kivumbi och Anna Anvegård var det kvitterat. Nellie Karlsson blev sen tvåmålsskytt och matchen slutade 5-3.

– Det känns fantastiskt skönt. Vi började inte matchen så bra, låg under med 3-0, och att vända det till 5-3, det är riktigt skönt, säger Anna Anvegård, som också blev vinnare i årets skytteliga.

Förutom sista hemmasegern, och en åtråvärd plats i allsvenskan innebar vinsten också att Växjö DFF slår poängrekord i Elitettan på totalt 69 poäng.

Under en prisceremoni fick laget ta emot 25.000 kronor från Växjö kommun, som överlämnades av borgmästaren Bo Frank och fritidsnämndens ordförande Eva Johansson.