Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när invigningsbandet klipps i videon ovan. Foto: SVT

Här invigs SVT:s nya redaktion i Västervik

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen invigdes SVT:s nya redaktion i Västervik med tal, fika och besök av SVTs vd Hanna Stjärne. Den nystartade redaktionen ska stärka den lokala bevakningen i Tjustbygden för både Kalmar län och Östergötlands län.

– Det känns hedersamt och spännande att få vara med från början och bygga upp verksamheten här, säger Hedvig Nittve, SVT:s reporter i Västervik.

Reportern Hedvig Nittve kommer jobba i Västervik för två redaktioner, SVT Nyheter Småland och SVT Nyheter Öst. Där kommer hon bevaka södra delen av Östergötland och norra delen av Kalmar län.

Redaktionen i Västervik kommer att stärka bevakningen i de norra delarna av Kalmar län och även i delar av Östergötlands län. Västervik blir den 48:onde orten där SVT har en lokalredaktion. Målet är att SVT ska finnas på minst 50 orter år 2023.

– Innan har vi haft 14 respektive 18 mil att ta oss till Västervik, nu kan vi fånga upp dagsaktuella frågor på ett bättre sätt, säger Tomas Lundström, redaktionschef SVT Nyheter Småland.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hedvig Nittve är SVT:s nya reporter i Västervik. SVT stärker därmed sin lokala närvaro i Västervik, Hultsfred, Vimmerby, Valdemarsvik, Kinda och Åtvidaberg. Foto: SVT/Ricardo Garcia

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Västervik

Mer i ämnet