Övervakningsfilmen är från inbrottet i butiken den 21 september.

Här stjäls märkeskläder för hundratusentals kronor

Uppdaterad
Publicerad

På kort tid har klädbutiken i Vimmerby haft inbrott tre gånger. På övervakningsfilmen syns tre gärningsmän som länsar butiken på dyrbara märkeskläder inom loppet av bara någon minut.

Det första inbrottet på klädbutiken Home of Brands i Vimmerby skedde den 8 juni. Då krossade tjuvarna en ruta och försvann med jackor och kavajer till ett värde av omkring 100.000 – 150.000 kronor.

Sedan dess har butiken drabbats av inbrott ytterligare två gånger, senast för två veckor sen, och tillvägagångssätten är näst intill identiska.

Inbrottsvåg i Vimmerby

I de övervakningsfilmer som butiksägaren låtit SVT ta del av syns 3-4 maskerade män som slår sönder en fönsterruta och sedan går in och länsar butiken på dyra märkeskläder. Hela proceduren är över inom loppet av drygt en minut.

– De är fyra killar som går in och fyller sopsäckar som ställer nedanför borden och några killar tar hela famnar med kostymer och bär ut, berättar Simon Fransson, butiksägare till SVT.

Samma gärningsmän

Vid samtliga tillfällen har kläder av stora värden stulits och butiken för nu en dialog med polis och försäkringsbolag om att utöka skalskyddet.

Simon Fransson är övertygad om att det rör sig om samma gärningsmän och att tjuvarna har rekognoserat i butiken i förväg:

– I och med att de vet vad de ska ha. Man ser att de springer genom hela butiken för att välja ut det dyraste.

Polisen har ännu inga misstänkta i ärendet och vädjar nu till allmänheten om tips.

– Vi har säkrat en del spår men vi behöver ha mer hjälp från allmänheten helt enkelt för att komma vidare, säger Susanne Hafström, förundersökningsledare på polisen i Västervik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Inbrottsvåg i Vimmerby

Mer i ämnet