Foto: Magnus Gustafsson

Stöldgods från Vimmerby hittat i Halland

Uppdaterad
Publicerad

Stöldgods från ett av höstens många inbrott i klädbutiken Home of Brands i Vimmerby hittades kort därpå vid en husrannsakan hos en 19-årig man i Halland. Men efter det senaste inbrottet, i förra veckan, har polisen inga spår. Nu vädjar de om tips från allmänheten.

Det var när polisen gjorde en husrannsakan hemma hos 19-åringen i samband med utredningen av ett rån, som de hittade kläder från inbrottet 6 oktober i Home of Brands i Vimmerby. Enligt åtalet har mannen sagt att han köpt kläderna i Halmstad.

I samband med att mannen dömdes för häleri dömdes han också för rån, grovt vapenbrott och köp av sexuell tjänst till ett fängelsestraff på totalt ett år och sex månader. 19-åringen har varit frihetsberövad ända sedan i oktober, så att han personligen varit inblandad i det senaste rånet är inte särskilt sannolikt, menar Susanne Hafström på polisen i Västervik som utrett de tidigare inbrotten.

Inbrottsvåg i Vimmerby

Kunde inte kopplas till inbrottet

– Det som var det svåra i den första utredningen var att knyta honom till stölden, det fanns inga spår från honom på brottsplatsen, säger hon till SVT Nyheter Småland.

Inbrottet i förra veckan är det fjärde mot samma butik sedan i juni i fjol. Vid samtliga inbrott har tillvägagångssätten varit de samma. Gärningsmännen, som varit tre eller fyra stycken, har krossat en ruta med ett tungt föremål och sedan tagit sig in i butiken.

Samma tillvägagångssätt

– Gemensamt för alla brotten är att det skett väldigt snabbt och att man fått ut stora värden, säger Susanne Hafström.

Efter det senaste inbrottet finns det inga spår, men polisen vill gärna komma i kontakt med eventuella vittnen.

– Vi är intresserade av om allmänheten har sett bilar eller registreringsnummer, säger Susanne Hafström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Inbrottsvåg i Vimmerby

Mer i ämnet