Foto: Tina Brodd

Rånoffret i Vimmerby: ”Jag hade ett vapen riktat mot mig.”

Uppdaterad
Publicerad

Guldsmedsbutikens ägare har idag ägnat sig åt att städa upp i butiken efter lördagens rån, då hon ensam attackerades av tre rånare med vapen. ”Jag går väl på autopilot idag”, säger hon till SVT Nyheter Småland.

De två första rånarna kom inrusande med varsin kofot i händerna. Den tredje riktade ett vapen mot butiksägaren, ett vapen som hon uppfattade som en pistol.

– Jag hade en känsla där och då, att de inte skulle skada mig om jag gjorde som de sa, säger hon. Och jag gjorde inget motstånd.

Inbrottsvåg i Vimmerby

De tre rånarna var väl maskerade. Bara ögonen syntes. Det hela var över på mindre än tre minuter. Rånarna försvann i en silverfärgad Ford Focus. Bilen hittades senare på en villagata en kilometer från brottsplatsen.

– Det jag vet om bilen är att den hade stulna skyltar från stockholmsområdet, säger polisens förundersökningsledare Cecilia Brick. En teknisk undersökning av bilen pågår fortfarande.

Värdet oklart

Polisen har många vittnen att förhöra, både från gatan utanför butiken och från villagatan där bilen hittades. Man ska också undersöka om det finns några samband mellan rånet och de många inbrott som har ägt rum i Vimmerby den senaste tiden.

– Vi är väldigt intresserade av allmänhetens iakttagelser, säger Cecilia Brick.

Polisen har en uppfattning om värdet på det stulna men vill inte uppge hur stort det är.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Inbrottsvåg i Vimmerby

Mer i ämnet