Lasse Stefanz, med sångaren Olle Jönsson, kommer inte till Fredrikskans på söndag. Foto: TT

Dansbandsfest i Kalmar ställs in – dagar innan start

Publicerad

Trots folkkära band och coronaanpassade dansrutor sålde Folkparksfesten i Kalmar för dåligt. Nu ställs evenemanget in – några dagar innan starten.

På söndag skulle Folkparksfesten komma till Fredriksskans i Kalmar, med band som Lasse Stefanz, Donnez, Perikles, Black Jack och Lars-Kristerz.

För att minska avståndet hade arrangörerna planerat att ruta in gräsplanen i rutor, där sällskapen skulle kunna dansa utan att närma sig andra.

Men dagar innan arrangemanget ställs allt in, vilket Barometern var först med att berätta.

– Det är många som signalerat att de är oroliga att gå på evenmang. Folkparksfesten har sålt ojämnt, skriver dansbandsprofilen och arrangören Thomas Deutgen i ett SMS till SVT.

Thomas Deutgen skriver att de skjuter på festen till nästa sommar, och att alla som köpt biljetter får sina pengar tillbaka.

Vill du säga något till de som sett fram emot festen?

– De får hålla ut till nästa år och som en bonus kunna både krama å dansa, skriver han.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Thomas Deutgen är producent för Folkparksfesten som kommer att hållas på Fredriksans i augusti. Alla i publiken får en ruta på 4X4 meter att hålla sig inom. Foto: Johan P Hammarstedt/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer