Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Han har fullt upp, de här dagarna innan helgens Grand Prix äger rum i Målilla. För Peter Samuelsson från Dackarna är evenemanget som en extra julafton, fast med väldigt mycket mera arbete. Foto: Karin Ahlgren/SVT

Helgens Grand Prix i Målilla – julafton för speedwayälskare

Publicerad

Det hamras, fejas, städas och planeras. Att arrangera ett Grand Prix i Målilla kräver arbetsinsatser av hundratals människor.

Det är nästan så man får haffa honom i farten, Peter Samuelsson är Dackarnas Grand Prix-ansvarige, och de här dagarna har han mer än fullt upp.

På motorstadion i Målilla är nära 200 frivilligarbetare igång med att göra i ordning arenan inför helgens Grand Prix.

speedway

När Peter Samuelsson berättar om hur det är på ett Grand Prix, så pratar han om action, om musik och ett skådespel.

Världsomspännande tävling

– Det är en fantastiskt apparat och det ska gå i ett, säger han.

Redan för ett par dagar sedan dök de första husbilarna upp, med GP-sugna människor och ett tiotal TV-bussar är på väg mot Målilla för att kunna direktsända tävlingen på lördag.

– Det är ju en världsomspännande tävling som kommer kunna ses av mellan 50 och 100 miljoner människor, säger Peter Samuelsson från Dackarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

speedway

Mer i ämnet