Artistduon Anna Roberts-Gevalt och Elizabeth LaPrelle på Berättarfestivalen i Ljungby. Det här är första gången som de framträder i Sverige. Foto: Lotta Gustafsson

Historier från Appalacherna på berättafestival

Uppdaterad
Publicerad

Historierna och sångerna som Anna Roberts-Gevalt och Elizabeth LaPrelle berättar har sitt ursprung i Appalachian-bergen i USA. Och genom att kombinera en sitt berättande med musik passar Anna & Elizabeth väl in i årets tema. Genom ett samarbete mellan Berättarfestivalen och Musik i Sagobygd är det nämligen både muntligt och musikaliskt berättande i fokus denna 29:e upplaga av Berättarfestivalen. 

I år skulle prästsonen från Vislanda, Gunnar Olof Hyltén-Cavallius, som också kallas den svenska etnologins fader, ha fyllt 200 år. Under festivalen lyfts hans ballader, sägner, visor och folksagor fram, samtidigt som en hel festkväll hålls till hans ära.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.