Ulrica Bennesved är regionchef för Svenskt näringsliv i Kalmar och Kronobergs län. Frida Boklund är regionchef för Företagarna i Kronoberg. Båda är överens om att näringslivet kommer att se annorlunda ut i framtiden. Foto: SVT/Jan-Eric Lundberg

Företagarna: En helt ny karta efter corona

Uppdaterad
Publicerad

Pandemin har förändrat sättet vi arbetar på. Många företag har blivit tvingade att lära sig mera om att träffas digitalt. Här berättar representanter från näringslivet hur man har ändrat sina sätt att arbeta.

Ccoronapandemin har ritat om kartan för företag i hela landet. En bild som representanter från näringlivet lokalt kan bekräfta. Frida Boklund från Företagarna i Kronoberg och Ulrica Bennesved från Svenskt näringsliv för Kalmar och Kronoberg har samma uppfattning.

– Corona har lagt en våt filt över näringslivet och det är riktigt tufft ute bland företagen. Det är omständigheter som man inte kan rå på som påverkar, det säger Frida Boklund som är regionchef för Företagarna i Kronoberg.

Tvingats ställa om

På kort tid har många företag tvingats att ställa om sina rutiner för hur man jobbar – och framförallt möts.

– Ja det blir ju så att de flesta arbetar hemifrån så det blir väldigt många digitala möten. Och det är ju så stora delar av näringslivet fungerar just nu, säger Ulrica Bennesved.

I klippet så berättar Frida och Ulrica om hur det ser ut på arbetsmarknaden just nu.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.